Anketa

Koliko ste zadovoljni kvalitetom predavanja, organizacijom i uslovima studiranja u školi

Zadovoljan/na sam
- 1 (3.3%)
Nije loše ali može bolje
- 15 (50%)
Koliko para toliko muzike
- 5 (16.7%)
Nisam zadovoljan
- 7 (23.3%)
Čabar
- 2 (6.7%)

Ukupno glasova: 29

Autor Tema: Kvalitet i uslovi školovanja  (Pročitano 907 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Avram

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muški
    • Pogledaj profil
Odg: Kvalitet i uslovi školovanja
« #15 poslato: новембар 30, 2006, 11:41:37 »
Logično je da je PTT vlasnik kad se škola ranije zvala "Viša PTT" :)
E sad, da li je apsolutni vlasnik PTT pa je u priv. vlasništvu (ako je uopšte PTT u priv. vlasništvu? :D) ili ne, to ne bih znao reći.

FaNaGoRiA

• Administrator
  • Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: Diplomirani
    • Pogledaj profil
« #16 poslato: новембар 30, 2006, 11:59:08 »
pa ne bukvalno 3 smera ali ce ljudi imati gomilu izbornih predmeta..tj moci ce da se usmere ka 1) programiranju 2) mrezama 3)web designu...proverena informacija, prisluskivao sam kojica i zajeganovicku na vezbama :) ali to tek za sledecu generaciju (onu sto krece u prvu godinu sad valjda)
Ej ovo za smerove neznam da li si dobro cuo... Internet smer si je internet samo ce promene ispite od sledece godine. A ovo za smerove za programiranje, mreze i webdizajn bice valjda na specijalistickim studijama za koje se sprema plan i progam od sledece godine. Znaci posle zavrsene 3 godisnje skole recimo na smeru intrenet mozes da specializiras za neku oblast od gore ponudjenih, naravno sve to kad se usvoji i organizuje. Bice i specijalizacija i na ostalim smerovima, samo sacekajmo prvo da ministarstvo odobri.

A ovo da li je skola u vlasnistvu ptt - neznam, ali me zainteresovalo pa cu se raspitam ;D
Sačuvana

rubikon

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Age. Fac ut gaudeam
    • Pogledaj profil
« #17 poslato: новембар 30, 2006, 01:15:54 »
Mala istorija škole: Viša ICT nastala je iz Više tehničke PTT škole, koju je osnovao PTT, kao jednu od programskih jedinica Školskog PTT centra 1974. godine. Kao samostalna ustanova, osnovana od Vlade RS postoji od 16. januara 2003. Uz odobrenje Ministarstva prosvete i sporta, 2004. godine, promenjen je naziv u "Viša škola za informacione i komunikacione tehnologije", pod kojim je Škola i registovana u Trgovinskom sudu.

Iz gore navedenog se, dakle, jasno vidi da je vlasnik tj. osnivač škole Republika Srbija i to je definitivno, e sad za zemljište i ostalo bi trebalo videti u trgovinskom sudu tj katastru (što je smaračina), ali najverovatnije je da je tada kada je reformisana urađena i deoba imovine, ipak ne moguće da su je ostavili da postoji u vazduhu :)

A što se smerova tiče, ne radujte se transformaciji u nekakva tri smera, to je glupost, smerovi za sada ostaju takvi kakvi su jedino što se menja je broj izbornih predmeta i reorganizacija obaveznih predmeta odnosno uvođenje nekih novih tipa "Uvod u OOP" i tome slicno kako bi se omogućilo studentima koji nemaju ranijih iskustva da ne bleje kada se susretnu sa javom ili c++....e sad sve to važi za neku novu generaciju koja će se školovati po programu iz te nove godine kada će i škola (nadajmo se) biti akreditovana i postati visokoškolska institucija, do tada polažite ono što imate...a da li će nas automatski prebacivati na te nove programe i šta će biti, ko zna...
Sačuvana

sickboy

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • ...I Care Because You Do.
    • Pogledaj profil
« #18 poslato: децембар 09, 2006, 09:44:09 »
milanko nam je na predavanjima reko da ce sigurno od sledece godine na prvoj godini IT smera uvesti uvod u programiranje, i neke osnove o bazama podataka, ostalo nisam cuo a interesujeme jos nesto, onaj teren koji je ogradjen u dvoristu i zbog koga moram da idem okolo je ustvari cije vlasnistvo, negde sam cuo da je skola prodala taj teren nekom?
Sačuvana
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+
 |b|a|c|k|T|R|A|C|E|
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

kempes

• Hero Member
  • Van mreže Van mreže
  • Diplomirao
    • Pogledaj profil
« #19 poslato: децембар 09, 2006, 11:20:14 »
Ако сам добро разумео, терен је издат под закуп, а ми би требало да имамо неке олакшице при његовом коришћењу. Ово су информације из друге руке, па не могу да вам гарантујем тачност.
Sačuvana
www.malizvornik.info

Ako cyber sex nije sex, onda ni cyber criminal nije kriminal?

Kiza

• Full Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #20 poslato: децембар 09, 2006, 12:13:32 »
Znachi tovare nas ko nevine majmune, a sa druge strane grabe repa samo tako. Kad bi mogli da se slozhimo pa da im niko ne plati shkolarinu pa da vidish kako bi nam uveli i osnove programiranja i kafemat, kvalitetan internet i shtoshta.... Ali nema od toga nishta... e ne mogu da razmishljam vishe o tome, misli da tju da pauziram pa da ponovo krenem :D pa da imam sve te benificije :D ali se ne smorim u medjuvremenu odem na ono M$ gomno i zavrshim sa shkolovanjem :D
Sačuvana

rubikon

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Age. Fac ut gaudeam
    • Pogledaj profil
« #21 poslato: децембар 10, 2006, 05:23:20 »
To za teren sam i ja cuo, samo izgleda nista od beneficija :(
Sačuvana

zola

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #22 poslato: децембар 11, 2006, 02:52:53 »
Postoje termini za fudbal na koje može da dođe bilo ko sa više.
Više informacija u biblioteci.
Sačuvana

madam mimi

• Jr. Member
  • **
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #23 poslato: фебруар 03, 2007, 07:28:15 »
ma nama treba prvo nova zgrada pa onda da govorimo o boljim uslovima školovanja kako u onakvim uslovima da očekujemo nešto bolje. Ima opreme, ali ja sam zato da srušimo zgradu i napravimo novu
Sačuvana

Rio_da

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #24 poslato: фебруар 03, 2007, 08:20:53 »
Pa nesto su i krenuli da ruse fasadu sa ulaza... ko zna mozda sruse sve...
Sačuvana

rubikon

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Age. Fac ut gaudeam
    • Pogledaj profil
« #25 poslato: фебруар 03, 2007, 09:28:10 »
slabo, eno ih malterishu zid, to je valjda sad pred akreditaciju, cak su skinuli i cucavce iz wc-a i stavili solje :), slazem se sa koleginicom nema nista od razvoja dok mi zgradu delimo sa domom za ucenike srednje ptt
Sačuvana

raynor

• Hero Member
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: Diplomirani
    • Pogledaj profil
« #26 poslato: фебруар 26, 2007, 10:51:33 »
shto se tiche spoljashnjeg izgleda i izgleda uchionica... chista nula... nikad za onu zgradu ne bi rekao da je fakultet... nisam video kako su opremljene sve uchionice za lab. vezhbe poshto sam I godina, al' ovo shto sam video i na chemu sam radio... pa, moglo je i bolje...

SL

• Full Member
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: IT student
  • Music=Emotions!
    • Pogledaj profil
« #27 poslato: фебруар 26, 2007, 11:57:51 »
Ma, i nije fax, vec visha :D
A uchionica i klupe ukazuju da je ono pre preuredjena srednja shkola...

Mada, meni iskreno to ni ne smeta... Dobru shkolu ne chine lepi zidovi vec dobri predavachi i izbor predmeta!!
Predmeti mi se zasad svidjaju, i ako se oko toga budu ubuduce trudili, sedecu i na ciglama i biti zadovoljan :)

Jedino shto je jadno je to shto je za akreditaciju izgleda bitnije kako izgleda fasada shkola nego rpedmeti koje imaju... Ministarstvo = 0!
Sačuvana
C'mon drift away through fundamental boundaries...

pero_detlic

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #28 poslato: април 03, 2007, 06:37:52 »
Ma skola je vrhunska .... hocu reci vrhunsko smece!
Vise lici na KPZ Sremska Mitrovica nego na ozbiljnu insistuciju.
Vise mi lici na neku klosarsku skolu, ...
Nikada sebi necu oprostiti sto sam uopste uzalud potrosio vreme u ovoj skoli.
Mene su roditelji zeznuli, kao to je dobra skola, prava... a ja mlad, zelen naivan mislio da studiram KEMBRIDz!
Jos ova nasa skola je i dobra kakva je ona VETS heheheh da te muka uhvati.
Ma uzas!
Sačuvana

rubikon

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Age. Fac ut gaudeam
    • Pogledaj profil
« #29 poslato: април 12, 2007, 11:47:13 »
Mislio si da studiraš kembridž,  :D pa ovo je urnebesno, šta da ti kažem omašio si ne ulicu nego državu :)
Sačuvana