09. Februar 2012, 17:30:38

Autor Tema: Pitanja aprilski rok  (Pročitano 699 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Trablmejker

• Gost
Odg: Pitanja aprilski rok
« Odgovor #15 poslato: 30. Jun 2007, 16:12:12 »
U ovome sto je Aca kacio iz oktobra nije mi bas jasno ovo pitanje i odgovor:
Rezultat iskaza DELETE *FROM PRIJATELJI; je        Ništa neće biti uklonjeno, pogrešna sintaksa
Rezultat iskaza DELETE FROM PRIJATELJI; je          Svi redovi tabele biće uklonjeni
   Zar ne bi trebalo da je obrnuto???

I pitanja sa ovog drugog kolokvijuma mi nisu bash chista pa ako moze mala pomoc:

3.   Sta ne valja u sledecem iskazu:
CREATE TABLE new table (ID NUMBER,
 POLJE1 CHAR(40), POLJE2 CHAR(60), ID CHAR(40)
Ovo nemam pojma.
 4.   Sta ce se dogoditi ako se kreira UNIQUE indeks nad poljem koje nema jedinstvene vrednosti?
Nece biti moguce kreiranje???
 5.   Ako ima prostora na disku i ako upiti treba da se izvrsavaju brzo, sto vise indeksa to bolje. Tacno ili netacno? Zasto?
Ni ovo mi nije bash najasnije.

Van mreže sttevann

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Pol: Muškarac
  • Kad klimnem glavom - ti udri . . .
« Odgovor #16 poslato: 30. Jun 2007, 17:29:11 »
Veruj mi,prijatelju,ja to nista ne znam....Ja sam samo jednom procitao onu skriptu,a danas kao prelazim drugi put...
Ko zna,nek se javi...
Ja nisam ni gledao te stvari...:D
...I kada ne budes prvi ti...
...i kada se cuju zvizduci...
...i tada cu Partizane znaj...
...da te volim ja...

srdjan_p

• Gost
« Odgovor #17 poslato: 30. Jun 2007, 17:41:06 »
Coece kako cemo mi to da polozimo? Ovo ne da smara nego...Gadi mi se da uzmem tu skriptu u ruke...

Van mreže rubikon

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Pol: Muškarac
  • Age. Fac ut gaudeam
« Odgovor #18 poslato: 30. Jun 2007, 18:06:51 »
DELETE * FROM PRIJATELJI i DELETE FROM PRIJATELJI je jedno te isto i znači da će se izbrisati svi redovi iz tabele bez uticanja na samu strukturu. A DELETE *FROM ne znači ništa zato što zvezdica nije odvojena od imena tabele.

3. ID NUMBER ne znaci nista, mozes koristiti jednu od sledećih numerickih tipova: NUMERIC, DECIMAL ili DEC, INT ili INTEGER, SMALLINT, FLOAT, REAL, DOUBLE

4. UNIQUE index se može kreirati samo nad kolonama koje imaju jedinstvene vrednosti.

5. Pa upiti će se brže izvršavati ako su kolone koje sadrže tražene podatke indexirane, u suštini to spada u optimizovanje baze, ne traba baš preterivati u svakom slučaju.