10. Februar 2012, 22:25:41

Autor Tema: Kolokvijum  (Pročitano 1534 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dacha

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Odg: Kolokvijum
« Odgovor #15 poslato: 12. Februar 2011, 18:21:13 »
pa jedino shto sam pogreshio je taj hard link, i ono who, i ps, tj, napisao sam who ali bez opcije, i ps bez opcije. ovo ostalo sam uradio i ne verujem da sam pogreshio. bojan je reko da je na hard link samo pogreshio, i taman mu toliko poena i fali, 2!

Van mreže rade

• Full Member
  • Thank You
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #16 poslato: 12. Februar 2011, 18:29:16 »
Pa moguce da su to za hard link racunali 2 poena, to onda nije u redu ako je deo za simbolicki link tacan. Mada iskreno govoreci to pitanje je bilo klasicno trik pitanje, pitati kako nesto uraditi a to je zapravo nemoguce ;D

Sad se setih da mi je Bojan pricao da nije bio siguran i u vezi nekih drugih komandi, konkretno u redosledu navodjenja parametara, kad ide npr. ime fajla a kad idu ocije, filter, tj. kojim redosledom; tako da je moguce da je jos negde pogresio. Covece kad je on uspeo da pogresi onda sta mi ostali da kazemo :) Mada je malo neverovatno da niko nema maksimalni broj poena, ja mislim da ima tu dosta korisnika Linuxa. Ja sam dobio 20 poena tako da sam vise nego zadovoljan, bio sam siguaran da cu dobiti manje, doduse ja sam uvek nesiguran, uvek imam utisak da sam negde pogresio.
« Poslednja izmena: 12. Februar 2011, 18:37:40 rade »

Van mreže Dacha

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Odgovor #17 poslato: 12. Februar 2011, 18:47:37 »
Pa moguce da su to za hard link racunali 2 poena, to onda nije u redu ako je deo za simbolicki link tacan. Mada iskreno govoreci to pitanje je bilo klasicno trik pitanje, pitati kako nesto uraditi a to je zapravo nemoguce ;D
ako je bilo tako to nije korektno, pogledacu rad u ponedeljak, bas me zanima posto je kolokvium bio bas ekstra lak, ako ne rachunamo pitanje za hard link  ;D

edit: bojan nije bio siguran za grep, ali dobro je uradio, tj, i ja i on smo uradili isto, prvo filter pa putanja :D

Van mreže nenad

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 1
« Odgovor #18 poslato: 12. Februar 2011, 21:33:45 »
ja sam dobio 15;
to za hard link jel to bila ona fora ka folderu a ne ka fajlu,?

Van mreže Dacha

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Odgovor #19 poslato: 14. Februar 2011, 21:14:03 »
profa je malo strozije pregledao, npr ako je pitanje bilo da izlistas sve procese, a ti napises samo -ps (kao ja), dobijes 0poena. neki su na to dobijali 1poen, tako da ovo sto sam napisao nije u potpunosti tachno, kako mu je dunulo tako je i delio poene  ;D

u sustini, ono sto meni trenutno treba od komanda ja znam, tako da jebe mi se za ovo :D

Van mreže Dacha

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Odgovor #20 poslato: 15. Mart 2011, 08:45:30 »
izasli rezultati prve i druge grupe LAB kolokvijuma

Van mreže tamara91

• Administrator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Receive: 2
  • Pol: Žena
« Odgovor #21 poslato: 15. Mart 2011, 11:04:57 »
Sta ste imali na kolokvijumu

Van mreže Baky013

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • >>>baky<<<
    • Lime Design
« Odgovor #22 poslato: 15. Mart 2011, 12:33:14 »
Bilo je sve što smo radili do sad.... baš je iz svake vežbe po malo dao.
Bile su one kvote, pa da staviš da prati koliko je puta neko pokušao da obriše neki folder, pa su bile one fore za šifru, dužina, trajanje... Pa da praviš konekciju, kao iz poslednje vežbe.... Pravljenje naloga naravno, drndanje u mmc-u i tako  :)

Van mreže rade

• Full Member
  • Thank You
« Odgovor #23 poslato: 18. Mart 2011, 02:34:46 »