Moram priznati da ima oprecnih stavova po pitanju mog clanstva. Naime, neke kolege i neki studenti mi to zameraju. Razmisljala sam da se drzim samo onog dela za organizatora nastave, dok ne dobijem naredjene da i to ukinem. Moj e-mail imate, i ne ustrucavajte se. Nijedno pitanje nije glupo. Svi smo mi prolazili kroz faze kada nesto nismo znali, ni razumeli. Nekad je samo malo potrebno da Vam se razjasni da biste poceli da ucite. Zelim srecan i uspesan ispitni rok.
A sto se tice Mobilnog interneta? Pa posto je ispit uskoro, bice u slicnoj formi kao u januaru, a to znaci mesavina pitanja na zaokruzivanje, dopunjavanje, pisanje i crtanje. Tako reci sve. Oblasti znate GSM, GPRS, UMTS, EDGE i Mobilni IP. Obratite paznju na sledece:
Arhitektura i funkcionisanje svih gore navesenih sistema.
Zatim detalji koji se odnose na GSM sistem:
Mobilni telefon i funkcije cuvanja snage (DRX i DTX).
Problemi u prenosu signala (na vazdusnom interfejsu) kao i tehnike kojima te probleme resavamo.
Obrada signala u mobilnom telefonu.
Neki vazniji saobracajni slucajevi (azuriranje lokacije, poziv od i ka mobilnom pretplatniku, hendover).
Fizicki i logicki kanali (tacnije cemu sluze kanali BCCH, FCCH, SCH, RACH, PCH, SDCCH, SACCH, FACCH)
Brojevi IMSI, IMEI, MSRN, MSISDN, LAI kao i registri gde su upisani.
Autentifikacija i sifrovanje.
Mislim da je to to, bar sto se tice osnovnih stvari.