Autor Tema: HELP  (Pročitano 109 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bocwana

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: Slučajni prolaznik
    • Pogledaj profil
HELP
« poslato: мај 27, 2010, 12:17:59 »
Razmisljala sam da upisem smer IT, pa me zanima misljenje starijih kolega.. Trenutno studiram fon, pa ne znam da li je pametno da se prebacujem. Cini mi se da se kod vas, na visoj, uce konkretnije stvari, manje teorijske, a mi se to vise dopada. Sta predlazete? =)
Sačuvana

Shone89

• Jr. Member
  • **
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muški
    • Pogledaj profil
Odg: HELP
« #1 poslato: мај 27, 2010, 04:49:23 »
U prvoj godini imas vise teorije, dok je u drugoj obrnuto :D Do trece nisam stigao :P

I ovde nije semestralna nastava, nego po trimestrima, razmisli o tome, nekom padne lakse nekom teze...
Sačuvana
I maybe wrong,maybe wright,and never see the light,but u will never take my freedom !

David Guetta rula

Bocwana

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #2 poslato: мај 27, 2010, 09:00:02 »
Hvala ti =)

Koliko sam shvatila u aprilu moze da se polaze 1 ispit iz I trimestra i svi iz II, a u junu moze 1 iz I/II i svi iz treceg?
I jos nesto.. kako ti se generalno svidja taj smer?

Sačuvana

DALAI LAMA

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: MI student
    • Pogledaj profil
« #3 poslato: мај 28, 2010, 10:12:44 »
generalno ti je bolje da ostanes na fonu...
Sačuvana
Why should I wait until tomorrow
It's already been, I've already seen all the sorrow that's in store
I will beg or steal or borrow
Hold on tighter to all that sorrow tries to choir

Shelle

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #4 poslato: мај 28, 2010, 12:40:53 »
Ako bash imash problem sa FON-om onda se prebaci, ali ako ti ide ono solidno, ostani tamo, bez obzira shta nauchila imacesh bolje shanse u zivotu sa FON-ovom nego sa ICT-ovom diplomom.... a sumnjam da na FON-u slabo uchite.... i josh neshto, mislim da se samo u prvoj godini na FON-u uche te NEkonkretne stvari jer je prva godina ista za sve smerove (bar je tako bilo kad sam ja upisivao), tek se u drugoj bira smer i prelazi na te konkretne stvari..... e sad, ako nisi prva godina onda ne znam shta da ti kazem.... :) ali sve u svemu, ako ti ide dobro ostani..... ;)
Sačuvana
"Vishe shtete napravish pokushavajuci da uhvatish lomljivu stvar koja pada nego da je pustish da padne..."

Bocwana

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #5 poslato: мај 28, 2010, 07:55:04 »
Druga sam godina (smer informacioni sistemi i tehnologije ) i ne ide mi bas nesto dobro :-\  Zato i razmisljam o prelasku..
I na ostalim godinama se uce predmeti ne usko povezani za IT, tipa razne vrste menadzmenta, finansija, marketinga, organizacija itd.

Hm.. hvala na savetima, razmislicu jos malo.. =)
Sačuvana

Bocwana

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #6 poslato: мај 28, 2010, 08:06:37 »
P.S. @ DALAI LAMA: Jel mi kazes da ostanem na fonu zbog toga sto posle imam vise mogucnosti, ili ti se ne dopada kako se radi-uci na visoj?
Sačuvana

DALAI LAMA

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #7 poslato: мај 29, 2010, 06:24:23 »
Imas vise mogucnosti, to je fakultet i diploma fakulteta ce uvek biti veca od diplome visoke-vise ili vec koje skole....
 A sto se tice rada.... ocenu o nacinu rada u nasoj skoli nisam merodavan da dam, nisam bio na vise fakulteta i visih skola pa da uporedim, ali ono sta kazu i nasi profesori i skoro se jednoglasno u tome slazu je to da nasa diploma manje vredi od jednog cisko kursa.

Ako ti je bas stalo do nekih prakticnijih i primenljivijih saznanja i vestina najbolji predlog bi mozda bio cisko kurs. ;)

PS

diploma nije garancija za uspeh u zivotu...

PPS

Ako te izuzetno zanima i zelis da se bavis IT tehnologijama, to možeš i sama da proucavas, a ne da gubis vreme po razim skolama...

PSS

U IT bransi nije vazna diploma, vec vestina...
U drzavnom aparatu jeste...

ukratko :P

pozdrav, nadam se da sam ti pomogao da ne krenes stramputicom, kao neki koje poznajem...

laksi put nije uvek pravi put... Dalai Lama :P

uciti, uciti i samo uciti!
« Poslednja izmena: мај 29, 2010, 08:28:09 DALAI LAMA »
Sačuvana

HTCyber

• Full Member
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: Diplomirani
    • Pogledaj profil
« #8 poslato: мај 30, 2010, 12:33:46 »
Ja se ne bih bash u potpunosti slozio sa DALAI LAMOM.

Pre svega cisco kurs ce da ti traze i ako imas ETF zavrsen, ako konkurises za posao gde je cisco neophodan.  Za CCNA mozes polagati kad hoces , ne moras ici na njihovu obuku.  U ovoj skoli je materija sa CCNA obradjena oko 80%. Garantujem da na fonu nije ni 50%. Na predmetu "tehnike rutiranja" sam dobijao i dodatnu literaturu koja je vezana za cisco, jer sam ovo prethodno uspesno savladao jos na osnovnim studijama.

Pored cisca , na IT smeru radis i programiranje , baze podataka .. itd.
Uopste nema puno teorije sto se tice  ispita, izuzev ako ne biras predmete koji su teoretski.

Licno sam se dvoumio kad sam zavrsio IT , da li da idem strukovnu specijalizaciju na FON-u ili kod nas. Presudio je "menadzment u informatici" i njemu slicni predmeti koji su na FON-u i koji iskreno veze nemaju sa programiranjem i mrezama. Cisto iz tog razloga sam upisao mrezne tehologije ovde , s tim sto sam uzeo PHP sa EP-a.

Ako zelis diplomu fona , stim da ne zelis da se kroz sve godine provlaci gomila bespotrebne teorije , mozes da ovde zavrsis pa specijaliziras tamo.

U svakom slucaju znanje je najbitnije a diploma najmanje.

Sačuvana
FORM IS TEMPORARY , CLASS IS PERMANENT!!!
Hrani sina pa salji u inostranstvo , Srbija se normalizovati ne moze :)

Srleminator

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: Diplomirani
    • Pogledaj profil
« #9 poslato: мај 30, 2010, 10:34:01 »
U svakom slucaju znanje je najbitnije a diploma najmanje.
Upravo tako, uopšte nije bitno, niti te bilo ko pita šta si završio nego šta znaš da radiš...
Sačuvana
How am I driving? Write on

http://srleminator-vict.blogspot.com/

DALAI LAMA

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #10 poslato: мај 30, 2010, 01:13:54 »
U svakom slucaju.... :P
Sačuvana

Bocwana

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #11 poslato: мај 30, 2010, 07:22:23 »
U svakom slucaju cu da konkurisem =) pa ako upisem na budzet, najverovatnije cu se prebaciti.. Mislim da bih tako imala vise vremena (a novca svakako) da ulozim u kurseve tipa cisco i ucim prakticne i primenjene stvari, jer je ipak bitnije znanje kao sto ste rekli..
Fon je dobar fakultet i ta diploma bi mi mnogo znacila, ali nisam se tu bas pronasla pa je mozda bolje ici "laksim" putem i stici do kraja, nego "tezim" i ostati zaglavljen na pola puta ;)

Tnx na savetima.. dosta ste mi pomogli =)
Sačuvana