Autor Tema: Kolokvijum iz jednosmernih struja  (Pročitano 115 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mishko

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: TK student
    • Pogledaj profil
Kolokvijum iz jednosmernih struja
« poslato: Novembar 14, 2009, 09:34:27 pm »
E pa ovako, posto vidim da ovde svi slabo pisete, tek po neki post itd. Danas sam imao kolokvijum iz el. kola (jednosmerne struje). Kolokvijum je relativno lak (ja sam izasao na njega bez nekog spremanja (bio sam 5,00 u PTT-u)). Pitanja su uglavnom kratka, trazi se ili jednacina ili neka definicija, da docrtas nesto od slicica itd. Ovo pisem da naredni brucosi ne bi sad strahovali kako izgleda kolokvijum itd itd. Znaci pitanja su otprilike izgledala ovako: Gustina struje je ________ velicina i data je izrazom ______ ?
Fizicki smer struje je _________ ?
Omov zakon u opstem obliku povezuje velicine ________ i _________ ?
Srazmernik izmedju tih velicina je _________ ?
NJegova temperaturna zavisnost data je izrazom _____________ ?
Kako biramo nezavisne konture pri upotrebi KZ?
Cemu sluzi metoda superpozicije?
Objasniti sta znace slova u izrazu za metod potencijala cvorova?
Nacrtati grafike za punjenje kondenzatora?
I mozda bas nemogu sad da se setim detaljno pitanja ali otprilike to je to.

Znaci kolokvijum je relativno lak ( uzmite naravno u obzir da je ovo subjektivno i uzmite u obzir da sam srednju PTT zavrsio sa sa veoma visokim prosekom). Rezultati ce biti u ponedeljak, tako da cu o zahtevnosti profesorke pricati posle toga kad budem video da li mi je negde skidala po 0,1 poen itd ) Nadam se da ce ovo koristiti narednoj genereciji.
Sačuvana

Mishko

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: TK student
    • Pogledaj profil
Odg: Kolokvijum iz jednosmernih struja
« #1 poslato: Novembar 18, 2009, 02:32:22 pm »
E pa bili su i rezultati kolokvijuma iz el kola :) Imao sam 17 od 20 :) Profesorka bas voli da cepidlaci :) Znaci na pitanje Fizicki smer struje koja je data definicijom u surutkinoj literaturi na koje sam ja odgovorio po definiciji iz knjige sto je suprotno njenoj definiciji izgubio sam bodove, i na pitanje skicirati grafike punjenja kondenzatora na grafiku za struju liniju sam poceo 1mm od y ose i tu sam izgubio bodove :)
Sačuvana