11. Februar 2012, 08:25:49

Autor Tema: Dve podmreze  (Pročitano 416 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bofi

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
Dve podmreze
« poslato: 28. April 2008, 16:40:57 »
Da li neko zna kako da namestim na ruteru da mi racunari iz dve podmreze neometano razmenjuju podatke a samim tim i vide medjusobno? Na primer, racunari iz mreze 192.168.1.0 komuniciraju sa racunarima iz mreze 192.168.2.0 i treba da se vide u My network places na windows - u ili u Samba serveru na Linux - u. Nadam se da razumete sta hocu da kazem.

Van mreže otpisani

• Hero Member
  • Thank You
  • Pol: Muškarac
  • Дипломирао сам
Odg: Dve podmreze
« Odgovor #1 poslato: 28. April 2008, 21:35:23 »
Ajde malo opisi,tj kazi na kojoj su udaljenosti racunari...tj jel je moguce povezati ih direktno kao peer to peer mrezu.To je najlakse ostvarljivo.
A sto se tice da budu vidljivi u My network places..pa imas tamo f-ju add new network place.
Trebalo bi da radi tako...samo sto bi morao da lepo konfigurises sve adrese racunara i rutere.

Ali samo malo objasni tj pojasni kakova je to mreza i koliko imas cega i na kojoj udaljenosti.
Pa da probam ako umem da ti pomognem.   ;) ;)
« Poslednja izmena: 29. April 2008, 09:55:00 otpisani »
Чега  се паметан стиди....тиме се луд поноси  !!!

Van mreže bofi

• Newbie
  • *
  • Thank You
« Odgovor #2 poslato: 29. April 2008, 10:48:25 »
Imam dva mikrotika koji su povezani bezicno. Svi racunari su nakaceni bezicno sem mog koji je preko ethernet - a nakacen zajedno sa telekomovim modemom. Imam pet podmreza. To otprilike radi. Mozemo da se pingujemo i razmenjujemo podatke preko skype - a ali ne mozemo da serovanu muziku ili filmove skidamo jedni pd drugih. Pao mi je na pamet hamachi ali to mi je glupo resenje.

Van mreže otpisani

• Hero Member
  • Thank You
  • Pol: Muškarac
  • Дипломирао сам
« Odgovor #3 poslato: 29. April 2008, 10:55:05 »
Pa nije glupo ako radi.A radice 100 %.
E sad pa ti si sve povezao kako treba cim se pingujete,a sad sto se tice serovanja muzike i podataka.....o tome nemam dve cuke sto nece da radi.
Pitacu nekoga pa cu ako saznam napisacu.
Pozdrav
Чега  се паметан стиди....тиме се луд поноси  !!!

Van mreže travolta

• Sr. Member
  • Thank You
  • Shako - Kralj turske muzike
    • ClubLife
« Odgovor #4 poslato: 29. April 2008, 14:46:20 »
ako ste svi zakaceni na ruter pa tek onda na net .... jednostavno sivi isti workgroup i serujte sta treba ne moz da ne radi
SHAKO JE KRALJ !!!