Autor Tema: Novi sajt škole!!!!  (Pročitano 2025 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jimmy

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muški
  • Status:: Diplomirani
    • Pogledaj profil
Odg: Novi sajt škole!!!!
« #30 poslato: јул 14, 2008, 08:05:31 »
Na vezbama iz php-a Nikola je pitao studente da li zele da mu pomognu da napravi sajt skole! Inicijativa je postojala, ali studenti nisu bili zainteresovani!

Ne treba Nikola Reljin da te pita jednom na vezbama iz PHPa da li hocesh nego shkola treba da pokrene inicijativu sto do sada nije ucinjeno. I ne samo vezano za sajt skole vec i za druge stvari. Naravno da su nezainteresovani u vecini ali brate i profesori su skloni da tako misle, ne preduzmu nista i svale sve na nezainteresovane studente.
Sačuvana
VRATITE STUDENTIMA PARE!

Shone89

• Jr. Member
  • **
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #31 poslato: јул 14, 2008, 09:59:34 »
Ne brinite,sad kad ja budem 1. godina,ja cu da se angazujem ;)
Sačuvana
I maybe wrong,maybe wright,and never see the light,but u will never take my freedom !

David Guetta rula

zola

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #32 poslato: јул 15, 2008, 01:02:46 »
Na vezbama iz php-a Nikola je pitao studente da li zele da mu pomognu da napravi sajt skole! Inicijativa je postojala, ali studenti nisu bili zainteresovani!

Ne treba Nikola Reljin da te pita jednom na vezbama iz PHPa da li hocesh nego shkola treba da pokrene inicijativu sto do sada nije ucinjeno. I ne samo vezano za sajt skole vec i za druge stvari. Naravno da su nezainteresovani u vecini ali brate i profesori su skloni da tako misle, ne preduzmu nista i svale sve na nezainteresovane studente.

Preterujes Jimmy. Nisi valjda ocekivao Javni poziv za izradu skolskog sajta. Nijedan profesor ne prima platu da bi radio na sajtu skole. To mu dodje kao stvar dobre volje, a oni koji su se malo i zainteresovani sad bivaju kritikovani sto to nisu to objavili na sva zvona. Time samo osporavas njihov trud i vreme. Da si se malo interesovao o pitanju novog sajta skole verovatno bi brzo saznao da se na njegovoj izradi radilo unazad dosta meseci.
Sačuvana

shonesplace

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
  • Status:: IT student
    • Pogledaj profil
« #33 poslato: јул 15, 2008, 05:37:55 »
Ništa teško...
Kako je SAJT ŠKOLE jedan od servisa škole (po meni bitnijih) sedne tamo neka uprava škole i kaže:

"Gospodo, mi smo škola za Informacione i komunikacione tehnologije... bla, bla i tako dalje...

Kako se u školi plaća opravka recimo prozora ili krečenje ili tako neke stvari zašto da mi nemamo jedan pravi sajt koji će rešiti probleme u komunikaciji studenata i profesora, studenata i škole...???

I onda lepo pozovemo ljude koji ovo rade za novac i oni naprave sajt a mi njima platimo i pritom ne zloupotrebljavamo nečije vreme ili eventualno želju da pomogne... i tako dalje"

E sad, ovde će ovi što stalno kažu "biće bolje" da mi zamere ali čitaj dalje...

Ako je kod mene na poslu čovek od 50-60 godina mogao da nauči da koristi računar i mail (jer da nije, više tu ne bi radio) onda mislim da je jasno da svako ali SVAKO od profesora može (a zašto ne bi bio u obavezi) da nauči da pre svega komunicira mailom a zatim i obaveštenja kači na danas najkorišćeniji javni servis INTERNET.

U tom slučaju bili bi rešeni, ne svi, ali uveren sam veći deo problema...

To će koštati, naravno, ali digli su školarinu za ovu godinu pa eto i tu malko para... ;)
Sačuvana
Studentski Parlament" style="border:0

Be great in act, as you have been in thought
William Shakespeare

SL

• Full Member
  • Van mreže Van mreže
  • Music=Emotions!
    • Pogledaj profil
« #34 poslato: јул 15, 2008, 06:45:55 »
Citat
Preterujes Jimmy. Nisi valjda ocekivao Javni poziv za izradu skolskog sajta. Nijedan profesor ne prima platu da bi radio na sajtu skole. To mu dodje kao stvar dobre volje, a oni koji su se malo i zainteresovani sad bivaju kritikovani sto to nisu to objavili na sva zvona. Time samo osporavas njihov trud i vreme. Da si se malo interesovao o pitanju novog sajta skole verovatno bi brzo saznao da se na njegovoj izradi radilo unazad dosta meseci.
Uuu, bate, da se ne lazemo: NISHTA se ne radi za dzabe!!
Ako je zaista novi sayt nastao iz entuzijazma bilo koje profesora koji nije placen ni dinar - SVAKA MU CHAST, skidam kapu!

Ali, zaboravljash da je danas za svaku visokoshkolsku ustanovu zvanichni sayt - NEOPHODAN (ako vec nije i obavezan)!!
Ne moze se graditi reputacija dobre i napredne shkole, ako pritom nema aps. nikakvu web prezentaciju!!

Ukoliko nema profesora/asistenata/studenata koji ce to odraditi (za novac ili ocenu), onda preostaje jedino da se uplati profesionalcima da odrade svoj posao i obezbede php aplikaciju i portal prema potrebama shkole!! Pa koliko da koshta - platiti novcem iz budzeta shkole. Ako su kupljeni projektori i ostala oprema, zashto onda ne kupiti i pristojnu uslugu koja fali da se zaokruzi ozbiljnost ponude koju shkola nudi?

Isto kao shto se ne moze drzati nastava ako nemate uchionicu - shkola prosto mora da obezbedi sebe dostojnu stranicu (pozeljno i servis studenata)!
Sačuvana
C'mon drift away through fundamental boundaries...

zola

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #35 poslato: јул 15, 2008, 10:41:09 »
Sacekajmo novog direktora nase skolice pa cemo mozda i to videti  ;)
Sačuvana

jimmy

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #36 poslato: јул 16, 2008, 03:57:38 »

A zasto da ne? Zasto skola to ne bi uradila? Sta je tu toliko strasno. Zasto se vezbe i ispiti ne bi koristili za nesto ovako? Zasto npr ne bi iskoristili vezbe iz kompresija, multimedia, web dizajna i slicnih predmeta u svrhu stvaranja materijala za sajt shkole. To je sajt svih studenata skole i svako skladno svojim sposobnostima moze da doprinese poboljsanju sajta.

Nisam osporavao nichiji trud i vreme, chak shta vishe trudim se da maximalno pozitivno pristupam celoj ovoj prichi oko sajta. Kao shto sam vetj rekao ovo je za mene jako pozitivna stvar u celoj ovoj atmosferi nezadovoljstva. Prof Reljinu sve zahvale za vreme i trud koji je ulozhio u izradu sajta do ovog trenutka, i svo ono vreme koje ce tek posvetiti poboljshanjima i izradi servisa koji su najavljeni.

Kad bi samo neko od profesora svratio na ovaj forum....
Sačuvana
VRATITE STUDENTIMA PARE!

zola

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #37 poslato: јул 17, 2008, 12:06:18 »
Nista licno jimmy ali neki su profesori otisli sa ovog foruma tvojom zaslugom.  :-\
Sačuvana

Shone89

• Jr. Member
  • **
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #38 poslato: јул 17, 2008, 12:40:02 »
danas najkorišćeniji javni servis INTERNET.

Imenjace,Internet nije servis,ali WWW jeste... lol sala

btw koliko ICT ima ucenika da da svako jbnih 20 din i plati se php designer i voila eto sajta...
Sačuvana
I maybe wrong,maybe wright,and never see the light,but u will never take my freedom !

David Guetta rula

shonesplace

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #39 poslato: јул 17, 2008, 01:58:18 »
Imenjak, sad svi znaju da si na smeru INTERNET TEHNOLOGIJE   :o

Jbg ja ne stigoh* na ispit Internet (al znadoh da je to globalna mreža informacija, i da je World Wide Web jedan od više servisa Interneta, i da ljudi najčešće koriste reč Internet, a da pritom misle na WWW, al u pravu si, bitno je da se to naglasi)

*
posao (full radno vreme) + škola ==>  ja nisam uspeo,

dadoh otkaz ==> letno uživanje uz knjigu

letovanje?????????? jok ja     

A što se tiče Nikole Reljina, stvarno nemam šta da mu zamerim...
Štaviše, sve pohvale!
Kad god sam ga kontaktirao, što mailom, što lično, uvek mi je izašao u susret... I svaka mu čast za uloženi trud i vreme na izradi sajta... Ali ostajem ipak pri tome da to odrade i održavaju ljudi koji će za to da budu plaćeni (iz škole, neke firme... Svejedno...)
Ej pa za to je potrebno pre svega vreme i treba to ažurirati, unapređivati... Pa što bi se od nekog očekivalo da troši svoje vreme na to?

I treba pitati i studente... Pa to je pre svega namenjeno njima??
« Poslednja izmena: јул 17, 2008, 07:37:39 jimmy »
Sačuvana

William Shakespeare

jimmy

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #40 poslato: јул 17, 2008, 08:46:34 »
Nista licno jimmy ali neki su profesori otisli sa ovog foruma tvojom zaslugom.  :-\

da naravno, looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

ovo je toliko smeshno  da necu ni da komentarishem, ko je to dolaziio pa da je otpalio zbog mene, ma daj.........
Sačuvana
VRATITE STUDENTIMA PARE!

nikola.reljin

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #41 poslato: октобар 06, 2008, 07:26:22 »
Posto sam vec toliko pominjan na ovim stranama (da sam se pojavio i u Google pretrazi, i to na prvoj strani), moram ovo da pojasnim..

1. Izrada sajta je bila 100% na dobrovoljnoj bazi, dakle, bez finansiranog dinara iz budzeta Skole (bilo bi JAKO glupo da je finansirano bilo sta obzirom na moje prezime) Sem toga, postoje i druge pravne zavrzlame vezane za placanje za sajt (to je malo visa matematika za mene..).
2. Izrada sajta, bar onog koji je planiran (a sad je stopirano zbog izvesnih razloga tehnicke prirode - do daljnjeg, ali nikako ne i u potpunosti), je toliko slozenija od onog sta je ovde gore napisano, da nemam reci kojima bih to dodatno komentarisao..
3. planirani servisi na sajtu (koji su u izradi, trenutno su "zamrznuti"):
  • studenti i profesori se loguju na sajt, i pristupaju svojim obavezama:
  • pregled studentskih obaveza (kalendarska, po predmetima)
  • prijavljivanje studentskih obaveza i ispita
  • diskusije studenata
  • diskusije po predmetima
  • pregled i preuzimanje literature (elektronskih knjiga u posedu Skole i knjiga iz Skolske biblioteke)
  • SVAKI student dobija email nalog od preko 5 GB, aktivan za svo vreme studiranja
  • obavestenje putem emaila, kao i mogucnost obavestenja putem SMS-a o kalendarski definisanim obavezama studenata
  • konsultacije sa profesorima putem sajta, i pregled odgovora u vidu foruma
  • preuzimanje fajlova i dokumenata poput skripti i ostale literature
  • oglasni centar za potrebe skole (obavestenja), kao i isti za potrebe studenata

Ovaj sajt ce biti SVE sem samo sarenog, lepog, uredjenog sajta sa slicicama i lepim izgledom.
Sajte CE biti zavrsen za potrebe skole, a to znaci da ce biti posebno napravljen. Sajtovi koji bi se nabavili od strane bilo koje firme koja u zemlji pravi portale, ne bi bio ni priblizno prilagodjen onim potrebama koje skola iziskuje.

Sto se tice grafickog izlgeda, bice i on dopunjen, obogacen. Ali, kao sto vidite, on nije presudan.
Bilo bi lepo da pisete konkretno: "Bilo bi dobro da mogu da kliknem ovde, tu se prikaze to i to...". Pa da razvijete ideje - sta bi voleli i kako bi voleli. Druge firme vam nece uraditi to kako vi to hocete. (Verujte, radio sam u takvim firmama, oni vam samo uvale neki polu-gotovi paket, koji "prerastete" za jedno 6 meseci). Zato - pisite ovde sta bi voleli. (Pljuvanje po nekim opcijama je potpuno kontra-produktivno, i gubljenje je vremena).

Pozdrav svima! Vidimo se u skoli. Voli vas profa ! ;)
Ucite!
Sačuvana

ivanafunky

• Full Member
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Ženski
    • Pogledaj profil
« #42 poslato: октобар 07, 2008, 12:40:58 »
E ovo zadnje je bilo dobro, hehehehehe ;D

"Voli vas profa, ucite!"  :D :D :D
Sačuvana

shonesplace

• Sr. Member
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #43 poslato: октобар 07, 2008, 06:01:26 »
3. planirani servisi na sajtu (koji su u izradi, trenutno su "zamrznuti"):
  • studenti i profesori se loguju na sajt, i pristupaju svojim obavezama:
  • pregled studentskih obaveza (kalendarska, po predmetima)
  • prijavljivanje studentskih obaveza i ispita
  • diskusije studenata
  • diskusije po predmetima
  • pregled i preuzimanje literature (elektronskih knjiga u posedu Skole i knjiga iz Skolske biblioteke)
  • SVAKI student dobija email nalog od preko 5 GB, aktivan za svo vreme studiranja
  • obavestenje putem emaila, kao i mogucnost obavestenja putem SMS-a o kalendarski definisanim obavezama studenata
  • konsultacije sa profesorima putem sajta, i pregled odgovora u vidu foruma
  • preuzimanje fajlova i dokumenata poput skripti i ostale literature
  • oglasni centar za potrebe skole (obavestenja), kao i isti za potrebe studenata

Pozdrav svima! Vidimo se u skoli. Voli vas profa ! ;)
Ucite!

E ovo već deluje ozbiljno... Ako bude ovakvih opcija onda je naziv škole primeren...

Predlog:
Organizovati neku radnu grupu ili sl. kako bi studenti mogli da konkretno pomognu u izradi (naravno ko je zainteresovan) ali da ona bude javna i sa istaknutim terminom i sl. Tačnije, da bi ovo bilo masovnije podržano od studenata

Poz
« Poslednja izmena: октобар 07, 2008, 06:05:40 shonesplace »
Sačuvana

William Shakespeare

jaybox

• Newbie
  • *
  • Van mreže Van mreže
    • Pogledaj profil
« #44 poslato: октобар 07, 2008, 10:19:47 »
Citat
Nijedan profesor ne prima platu da bi radio na sajtu skole. To mu dodje kao stvar dobre volje
pa ovo je skola za inf. i kom teh. i pri tom i internet teh. a zasta onda prima platu, da pravi kifle? srbijo mila mati..

dobro, tek sad procitah sta n.reljin kaze pa da dodam, ako je za 0 dinara uradjen, onda svaka cast, samo napred profesore, lepo je imati nekoga ko ce da se angazuje na konkretnim poslovima za skolu posebno na poslovima vezanim za marketing koji direkno  doprinose njenom renomeu.
Citat
Bilo bi lepo da pisete konkretno: "Bilo bi dobro da mogu da kliknem ovde, tu se prikaze to i to...". Pa da razvijete ideje - sta bi voleli i kako bi voleli. Zato - pisite ovde sta bi voleli. (Pljuvanje po nekim opcijama je potpuno kontra-produktivno, i gubljenje je vremena).
voleo bih da mogu da prijavim ispite, da ne špartam do skole svaki put[size=10pt][/size], a kao i u [svakoj] drugoj skoli, npr. cak i visa turisticka ima online prijavu, koja nema I od internet tehnologija.
mislim da je to konkretan i prioritetan predlog koji ce direktno omoguciti svakom studentu da ustedi vreme [a vreme je novac je li], a i znamo koliko samo ima studenata iz unutrasnjosti, kojima ovako nesto mnogo znaci.

« Poslednja izmena: октобар 07, 2008, 10:22:02 jaybox »
Sačuvana