09. Februar 2012, 18:14:26

Autor Tema: ???  (Pročitano 445 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mikicca

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
???
« poslato: 19. Maj 2008, 16:01:04 »
Ima li neko kompletnu literaturu?

Van mreže jaybox

• Newbie
  • *
  • Thank You
  • Pol: Muškarac
Odg: ???
« Odgovor #1 poslato: 22. Maj 2008, 20:36:22 »
File Statistika_Prvi_deo.ppt (739 KB)
http://rapidshare.com/files/116833667/Statistika_Prvi_deo.ppt.html

File verovatnoca.pdf (241 KB)
http://rapidshare.de/files/39490833/verovatnoca.pdf.html

e sad, ovo je od cini mi se prosle godine, malo je opsirnije koliko sam primetio, ali evo da se nadje.
File statweb.ppt (2450 KB)
http://rapidshare.de/files/39490870/statweb.ppt.html

samo, dodao bih jednu zanimljivost, hm, ovaj.. kako to da kazem na najbezbolniji nacin...
udahnite duboko..
dakle, ja nikada nisam bio na predavanjima iz statistike [tako se bese zove je li?] xexe
pa nbih molio nekog revnosnog studenta da sedne i lepo sve ovo proceslja i kaze sta da se uci iz ovih skripti.
a cuo sam da ima jedna lepa skriptica od prosle godine, onako sve ukratko, pa jos kad bi neko uzeo da je skenira..ihaj, pa svi desetke da podobijamo

Van mreže mikicca

• Jr. Member
  • **
  • Thank You
« Odgovor #2 poslato: 30. Maj 2008, 08:13:56 »
heeh ni ja nisam bila na predavanjima

Van mreže jimmy

• Sr. Member
  • Thank You
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #3 poslato: 30. Maj 2008, 09:55:22 »
poslednjih rokova su se ponavljali uvek isti zadaci...

Prvi Deo: to bi trebalo da je najlakse naucite medijanu, frekvencije, stablo-list, modu, kvartile, geometrijsku i harmonijsku sredinu TJ sve formule napamet. Zadaci u kojima se javlja ovo obicnu su sa nekim nizom koji treba da se rasporedi i izracuna bar 5 gore navedenih stvari ili imate neki graf sa koga trebate da izvucete podatke pa da racunate...snacicete se sigurno sa ovim

Verovatnoca: iako je bilo pokusaja uvodjenja nekih zadataka sa kartama, profesor Slavkovic nije bio zadovoljan posto nisu bili bas toliko teski pa ih je ukinuo. Ostali su samo oni sa kockicama i izracunavanjem verovatnoce nekog dogadjaja. Zadatke s kockicama radite tako sto ispisete sve kombinacije i na kraju prebrojite ono sto se trazi. Ovi drugi se racunaju tako sto dobijete verovatnoce koje su jednake ovom jednake onom jednake blabla i imate obicno 2 verovatnoce kojima mozete predstaviti sve ostale, Tako da ih predstavite saberete, posto je ukupna verovatnoca 1 podelite sa zbirom i dobijete neku cifru koju posle vratite i dobijete pojedinacne verovatnoce dogadjaja.
Pa onda imate zadatke sa kuglicama, slobodnim bacanjima oni su kao slicni i one sa fudbalerima i nekim npr broj studenata M/Z koji imaju ili nemaju blabla..bitno je da se ovi zadaci rade posto se popuni ponudjena tabela i ustvari su mnogo  laksi no sto se na prvi pogled cini.
E sad nesto sam gledao ovaj  PDF i cini mi se da nismo bas TOLIKOOOOOO imali iz verovatnoce no nemojte me drzati za rec.....

A sto se tice koeficijenta korelacije alfa beta krive to stvarno ne znam i nije me zanimalo ni na jednom ispitnom roku....stvarno nemam pojma znam samo da morate da nastrebate formule i za to....
A ovi zadaci koji se nalaze u ovom drugom pptu su ti o kojima sam pricao...

Nadam se da sam bio od pomoci
Srecno
pzdrv
VRATITE STUDENTIMA PARE!