poslednjih rokova su se ponavljali uvek isti zadaci...
Prvi Deo: to bi trebalo da je najlakse naucite medijanu, frekvencije, stablo-list, modu, kvartile, geometrijsku i harmonijsku sredinu TJ sve formule napamet. Zadaci u kojima se javlja ovo obicnu su sa nekim nizom koji treba da se rasporedi i izracuna bar 5 gore navedenih stvari ili imate neki graf sa koga trebate da izvucete podatke pa da racunate...snacicete se sigurno sa ovim
Verovatnoca: iako je bilo pokusaja uvodjenja nekih zadataka sa kartama, profesor Slavkovic nije bio zadovoljan posto nisu bili bas toliko teski pa ih je ukinuo. Ostali su samo oni sa kockicama i izracunavanjem verovatnoce nekog dogadjaja. Zadatke s kockicama radite tako sto ispisete sve kombinacije i na kraju prebrojite ono sto se trazi. Ovi drugi se racunaju tako sto dobijete verovatnoce koje su jednake ovom jednake onom jednake blabla i imate obicno 2 verovatnoce kojima mozete predstaviti sve ostale, Tako da ih predstavite saberete, posto je ukupna verovatnoca 1 podelite sa zbirom i dobijete neku cifru koju posle vratite i dobijete pojedinacne verovatnoce dogadjaja.
Pa onda imate zadatke sa kuglicama, slobodnim bacanjima oni su kao slicni i one sa fudbalerima i nekim npr broj studenata M/Z koji imaju ili nemaju blabla..bitno je da se ovi zadaci rade posto se popuni ponudjena tabela i ustvari su mnogo laksi no sto se na prvi pogled cini.
E sad nesto sam gledao ovaj PDF i cini mi se da nismo bas TOLIKOOOOOO imali iz verovatnoce no nemojte me drzati za rec.....
A sto se tice koeficijenta korelacije alfa beta krive to stvarno ne znam i nije me zanimalo ni na jednom ispitnom roku....stvarno nemam pojma znam samo da morate da nastrebate formule i za to....
A ovi zadaci koji se nalaze u ovom drugom pptu su ti o kojima sam pricao...
Nadam se da sam bio od pomoci
Srecno
pzdrv